Ruhaipar és környezetszennyezés

Földünk egyik legaljasabb csendes gyilkosa a fast fashion, azaz a ruhaipar. A ruházati cikkek előállítása ugyanis hihetetlenül nyersanyag-igényes, és rengeteg energia kell hozzá. Azonban, ha mindannyian picit odafigyelünk, akkor ez a probléma kezelhető. És nem is kell hozzá különösebb erőfeszítés, elegendő egy kis odafigyelés, ráadásul a pénztárcád is meghálálja majd az igyekezeted. Íme 5 szuper tipp, hogy hogyan öltözz úgy, hogy azzal ne ítéld halálra a bolygót.

1. Csak azt vedd meg, amit tényleg felveszel majd

A plázában korzózva, leértékeléseket, akciókat nézegetve bizony könnyű elcsábulni egy-egy olyan ruhadarabbal kapcsolatban, ami később a szekrény alján végzi majd. Vásárlás előtt gondold végig, hogy tényleg hordani fogod-e az adott darabot, esetleg, hogy van-e mihez felvenned, és ha arra bizonytalan vagy, akkor inkább nyugodt szívvel hagyd az üzletben.

2. Alakítsd ki és kövesd a saját stílusod

Ne vásárolj csak azért egy rózsaszín műszőrme mellényt, mert most éppen az a divat, csak hogy neked is legyen egy a gardróbodban. Bátran állj ellen az aktuális trendek csábításának, inkább legyen saját stílusod; legyenek olyan holmik a szekrényedben, amik tényleg jellemzőek rád!

3. Ne dobd ki a feleslegessé vált ruháidat

Tedd fel Marketplace-re, és csinálj pénzt a megunt cuccokból, ajándékozd el a rászorulóknak, vagy egyszerűen csapj a barátnőiddel egy rihacsere-délutánt, amikor mindenki magával viszi a megunk darabokat, és közösen válogattok egymás holmijai közül. Ez nem csak remek program, de a hulladéktermelést is jelentősen csökkentheti.

4. Turkálóba járni nem ciki

A turkálóban ráadásul nem csak az unalmas, stílustalan alapcuccokhoz juthat hozzá az ember, sőt! Időnként igazán extravagáns, izgalmas holmikra is rá lehet bukkanni! A turkálás ráadásul szintén szuper közös program lehet a barátokkal, és a nap végén sem kell, hogy furdaljon a lelkiismeret, amiért egy kisebb vagyont hagytál ott a pénztárnál.

5. Tedd el

Attól, hogy most éppen nem divat a trapéz farmer, még nem kell megszabadulni tőle, ugyanis a divat folyton ismétli önmagát…

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.