5 tipp, ha feltöltenéd az energiaraktárad

Úgy érzed, hogy lemerültek a tartalékaid? Fáradékony vagy, nyűgös, türelmetlen, kedvetlen? Biztos számodra is ismerős a „tavaszi fáradság” jelenség. Ilyenkor, amellett, hogy nagyobb figyelmet fordítunk a megfelelő vitaminbevitelre, érdemes egy kicsit a lelkünkkel is foglalkoznunk. Íme 5 szuper tipp, amivel feltöltheted magad.

Figyelj a légzésedre

Ha úgy érzed, hogy kezd sok lenni a stressz, és egyre feszültebb vagy a külső-belső elvárások miatt, vagy egyszerűen csak olyan napod, van, amikor semmi sem akar összejönni, akkor állj meg egy pillanatra. Tedd le azt, ami a kezedbe van (esetleg ülj le, ha van a közeledben egy kényelmes szék vagy pad), és egyszerűen csak figyelj a légzésedre. Nem kell ezt túlgondolni, nem kell hozzá meditációs párna vagy andalító háttérzene; akár sorban állás közben is gyakorolhatod. Egyszerűen csak összpontosítsd a figyelmed a levegővételre anélkül, hogy megpróbálnád befolyásolni. Pár pedig csak figyeld, ahogyan be- és kiáramlik a levegő az orrodon át. Ez a gyakorlat azonnali segítséget nyújt, ha túlpörgetnéd magad.

Ismerd fel az érzéseid

„Annyira elegem van”-ezt sokszor érzi az ember. De mit is jelent pontosan? Szánj egy kis időt, és azonosítsd a benned kavargó érzelmeket. Csalódott vagy? Mellőzött? Magányos? Mit érzel pontosan? Nevezd meg, ismerd fel, és (nagyon fontos, hogy) ítélkezés nélkül engedd el. Ne küzdj ellene, ne nyomd el, csak hagyd, hogy tovaszálljon.

Legyél egy kicsit magaddal

Mi szerezne örömet most neked? Egy jó könyv olvasása, egy kellemes fürdő, egy romantikus film vagy egy kiadós edzés? Nosza, rajta! Foglalkozz néhány órát csak magaddal, és csináld azt, ami jól esik!

Kapcsold ki a telefonodat

Zárd ki egy kicsit a külvilágot, fordíts hátat az eseményeknek. Adj pár órát magadnak, amíg befelé figyelhetsz; sétálj egy nagyot vagy egyszerűen csak úgy „legyél”. Semmi katasztrófa nem történik, ha nem értesülsz azonnal róla, hogy melyik barátod hol kávézott, milyen esemény iránt érdeklődik vagy milyen fotót lőtt a macskájáról. Hidd el, ez mind megvár.

A fiktív segítő

Ha válaszút elé érkezel, és nincs lehetőséged a megfelelő személytől tanácsot kérni, akkor tedd fel magadnak a kérdést: mit javasolna édesanyám/ a barátom/ a pszichológusom? Mit mondana ő, ha most meg tudnám erről kérdezni? Meg fogsz lepődni, milyen élénken élnek benned a bizalmasod szavai, és a fantáziád segít ezeket előhívni, ha szükséged van rá.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.