Ébreszd fel a benned rejlő kreativitást

Olyan feladatot kaptál, amihez kreativitásra lenned szükség, de úgy érzed, hogy egyszerűen cserben hagy az agyad? Leblokkolsz, elkerülnek a jó ötletek, és akárhogy is futod a köröket, nem találsz rá a megoldásra? Ebben a bejegyzésünkben összegyűjtöttünk neked néhány tippet, ami segít átlendülni az alkotói válságon.

Az új ötletekhez nyitott elmére van szükség, így az első, és a legfontosabb, hogy tisztítsd meg a fejed a negatív, mérgező, hátráltató gondolatoktól. Száműzd az agyadból a nem vagyok elég jó/ nekem ez úgysem fog sikerülni/ úgysem tudom megoldani típusú, önostorozó gondolatokat, hogy megnyisd a kreativitás útját.

A multitasking nem létezik. Nagyon modern, nagyon hangzatos, és bár sokan állítják magukról, hogy képesek multitaskingolni (azaz, egyszerre, egyidőben több dologra figyelni), ez sajnos lehetetlen. Az emberi agy ugyanis nem megosztja a figyelmet, hanem iszonyú gyorsan vált az ingerek között (annyira gyorsan, hogy ezt valóban úgy éljük meg, mintha egyszerre dolgoznánk fel több ingert). Azonban ez a sok váltás nagyon megterhelő és fárasztó. A fáradt agy pedig kreativitásra képtelen.

Kapcsold ki a külső zajokat. Ha fel akarod ébreszteni elmédben a kreativitást, akkor fontos, hogy minden olyan fizikai és mentális zajt kikapcsolj, ami ebben akadályozhat. Ha a telefonod folyamatosan csipog, az újra és újra ki fog zökkenteni a gondolatmenetből, akárcsak az, ha külső elvárások vagy időkorlát miatt aggódsz. Fókuszálj kizárólag a feladatra, és ne hagyd, hogy bármi elvonja közben a figyelmed.

Ne félj a kudarctól! Aki dolgozik, hibázik-tartja a mondás, és milyen igaz! Azok, akik félnek a kudarctól, sosem kísérleteznek, sosem vállalnak kockázatot, sosem mernek újítani- hiszen folyton attól tartanak, hogy elbuknak. Tedd fel magadnak a kérdést: mi van, ha ez most mégsem sikerül? Mi a legrosszabb, ami velem történhet, ha ebben kudarcot vallok? Rá fogsz jönni, hogy nem is olyan nagy a tét; hogy semmi katasztrófa nem történik, ha amit tervezel, esetleg mégsem úgy sül el, ahogyan szeretnéd. A legnagyobb elmékkel is előfordult már (de hányszor!), hogy lukra futottak, de tanultak a hibáikból, és az új tapasztalatokkal felvértezve haladtak tovább az útjukon.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.