4 mérgező embertípus

Van olyan barátod, barátnőd, akihez ragaszkodsz, de mégis úgy érzed, hogy nem kapod vissza tőle azt, amit te adsz? Egyoldalúnak látod a kapcsolatot: mindig te keresed a társaságát, és esetleg annak ellenére, hogy te empatikus vagy és megértő, ő türelmetlen és arrogáns veled? Sajnos vannak úgynevezett mérgező emberek, ismertebb nevükön energiavámpírok, akiknek (annak ellenére, hogy nagyon kedveljük őket) sajnos rossz érzés a közelükben lenni… De pontosan kik ők?

Bizonytalan, kiszámíthatatlan emberek

Megbeszéltek egy találkozót, de te pontosan tudod, hogy minimum 20 percet késni fog, hiszen mindig késik… Megkéred, hogy hozzon el egy tankönyvet, de elfelejti, hiszen mindig elfelejti… Bármilyen kellemetlen is rájuk ragasztani ezt a címkék, ők sajnos megbízhatatlanok, és jobb, ha ezt tudatosítod, hogy megóvd magad az állandó csalódástól.

Akik folyton panaszkodnak

Nem arról van szó, hogy valaki elmondja, mi nyomja a szívét, és a tanácsodat kéri (vagy egyszerűen csak jól esik neki, hogy kibeszélheti a problémáit és van, aki meghallgatja). A „folyton panaszkodó” ember onnan ismerszik meg, hogy soha semmi sem elég jó neki. Ha beültök egy cukrászdába, biztos zavarja, hogy gyűrött a szalvéta, ha sétálni mentek, ő fázik, ha együtt edzetek, nem bírja az iramot. Vagy ugyanazt a lemezt játssza le évek óta: panaszkodik a kedvesére, a szüleire, a testvérére… Az ilyen emberek egyszerűen áttolják a feszültséget arra, aki meghallgatja őket, és míg ők megkönnyebbülnek, te egyre rosszabbul érzed magad.

Nem lehet beszélni velük

Két ember kapcsolata nem attól jó, hogy nincsenek köztük konfliktusok (sőt!), hanem attól, ha ezeket megfelelően tudják kezelni. Az energiavámpírok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képtelenség velük tisztázni egy-egy konfliktust, hiszen sértődésbe menekülnek, vádaskodnak vagy személyeskednek. Így a feszültség sajnos feloldatlan marad.

Folyton kritizálnak

Akár poénnak, szurkálódásnak vagy csipkelődésnek álcázva, de állandóan kritizálnak, minősítenek. Gyakran arrogánsak, cinikusak, és megesik, hogy nem ismerik a saját határaikat, így megbántanak másokat. Mégpedig hosszú távon igen nehéz jó barátságot ápolni azzal, aki szüntelenül a hibát keresi bennünk.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.