Így kezeld könnyen a nehézségeket

Vannak, akik a legkisebb nehézség vagy probléma miatt is összedőlni látják a világot maguk körül, és vannak, akiknek ennél sokkal magasabban van az ingerküszöbe. Őket nagyon nehéz kihozni a sodrukból, és a leginkább karcos helyzetekben is tudatosak, higgadtak, megfontoltak maradnak. Vajon hogyan csinálják? Miből fakad a konstruktív viselkedésük? Tanulható ez a képesség, vagy tisztán genetikai?

Eláruljuk: tanulható

Tehát, nincs veszve minden. Ezt a képességet tudod fejleszteni magadban. Bár valóban sok múlik a genetikán, és a gyermekkori emlékeken, de ez a skill később is elsajátítható. A kulcs a szeretetteljes, támogató közeg. Aki ezt gyermekkorában megkapta, aki tudja, milyen érzés a szülők (és nagyszülők) feltétel nélküli szeretetében lubickolni, az később magabiztosabb, nyugodtabb, stabilabb lesz, és sokkal nehezebben billenthető ki a pszichés egyensúlyból, mint azok, akik gyermekkorban nem tapasztalták meg, milyen támogató környezetben felnőni. Akiknek az életéből ez sajnos kimaradt, azok gyakrabban látnak maguk fölött sűrű, szürke viharfellegeket, és érzik kilátástalannak, megoldhatatlannak akár a mások számára csekély mértékű problémát is.

Hogyan fejleszthető a higgadtság képessége?

Elsősorban a tudatos jelenlét gyakorlásával. Felejtsd el a mi lett volna, ha… és a Mi lesz, ha… kezdetű mondatokat, és tanulj meg a jelenben létezni. Ne fokozd azzal a probléma súlyát, hogy konspirációkba bocsátkozol, és végigveszed a lehető legrosszabb kimenetelek minden lehetőségét. A múlt már nem létezik, a jövő pedig még nem létezik. Kizárólag a most létezik, ezért a mostot kell megélnünk.

Ismerd magad!

Kerülj tisztába az erősségeiddel. Milyen is vagy te valójában, ki is vagy te valójában? Miben vagy jó? Lehetséges, hogy éppen a problémamegoldásban? Lehet, hogy a hiszti közepette nagyon is konstruktív gondolataid támadnak, csak a félelmeid elnyomják ezeket?

A problémákról általában

Csak annyi, hogy vannak. A problémák az élet velejárói, nem fognak lufiként elpukkanni, és senkihez sem annyira kegyes a sors, hogy problémamentes élettel ajándékozta volna meg. Viszont az, hogy hogyan hatnak ránk, hogy milyen mértékben engedjük be őket, és hogyan reagálunk rájuk, az kizárólag a mi felelősségünk.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.