PurPur kenyér

Az egészséges táplálkozás manapság hatalmas divat. Egyre több helyen kapni #mindenmentes élelmiszereket, az alapvető hozzávalóktól kezdve egészen a desszertekig. Ami bizonyos szempontból nagyon is hasznos, azonban ezeknek megvannak ám a hátulütői is.

Az „egészséges” táplálkozás árnyoldala

Negítvumként elsősorban azt szeretnénk kiemelni, hogy egyre több ember gondolja azt, hogy elegendő pusztán egyféle csodaélelmiszert bevinnie, és máris mindent megtett az egészségek megőrzéséért. Ilyen élelmiszerek mindig is voltak és mindig is lesznek is, de ezekkel elsősorban a gyártó és a forgalmazó jár jól, hiszen toronymagas áron értékesítheti, a naiv és hiszékeny emberek pedig halomra vásárolják. Miközben az egyoldalú táplálkozás nem csak nem kedvez az egészségnek, hanem kifejezetten árt is.

A PurPur kenyér mítosza

Szeretnénk egy konkrét példát is hozni; a PurPur kenyeret. A PurPur kenyér körül egyre nagyobb a hírverés, és ennek fényében persze rendesen túl is árazzák, pedig semmi olyan nincs benne, amit más élelmiszerek bevitelével a szervezetünk ne tudna hozzájutni. Való igaz, hogy kiemelkedően magas az antocián- és a rosttartalma, de nem történik semmi, ha nem ülünk fel erre a hullámra, és nem kezdük ész nélkül hajtani a boltokban a PurPur kenyeret.

Mi az az antocián?

Az antocián egy nagyon klassz antioxidáns, ami valóban nagyon sokat tehet az egészségünkért, azonban a többi búzafajta is tartalmazza (bár tény, hogy kisebb mennyiségben, mint a purpur). A búza mellett megtalálható gyümölcsökben magvakban és bizonyos zöldségekben is, például a padlizsánban. Tehát, a PurPur kenyér valóban jó választás, de a szervezetünk számára abszolút nem nélkülözhetetlen, az egészségünk megőrzéséhez pedig önmagában kevés.

Ha valóban fontos a számodra az egészséged megőrzése, akkor az éppen aktuális trend követése helyett inkább törekedj a változatos, teljesértékű étrend követésére és a rendszeres testmozgásra. Táplálékkiegészítők helyett válassz természetes vitamin- és ásványi anyag-forrást, valamint tölts minél több időt a szabad levegőn. Hidd el, ezekkel hosszú távon sokkal többre mész, mintha egy-egy divatélelmiszer túlzásba vitt fogyasztásával próbálkozol abba a hamis illúzióba kergetve magad, hogy attól válsz majd halhatatlanná.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.