Rend a lelke

Tudjuk, hogy most a legkevésbé sincs kedved ilyenekkel tölteni az idődet, hiszen végre itt a nyár, és ahelyett, hogy az ember az iskolapadot koptatja, végre mehet strandolni meg limonádézni a barátaival. Azonban ha mindezek előtt néhány órát rendrakásra szentelsz, utána garantáltan jobban fogod érezni magad.

A jó tanár képes felkelteni a diákok érdeklődését

Kezdd például azzal, hogy a megfelelő helyre száműzöd a sulis cuccokat. A tavalyi tanév könyvei, a jegyzetek, füzetek biztosan nem fognak neked kelleni nyáron, akkor pedig miért kerülgetnéd őket? Keresd meg nekik a megfelelő helyet az íróasztal fiókja mélyén vagy rejtsd el a szekrényben őket. (Azt nem javasoljuk, hogy bármit kidobj, mert azért később még akár neked akár kisebb testvéreidnek is szüksége lehet rá.) A következő hónapokban hadd legyen a nyaralásé és a kikapcsolódásé a főszerep, hiszen megérdemled!

Szelektáld a felesleges kacatokat! Biztosan a te szobád is tele van olyan holmikkal, amiket jó ötletnek tűnt megvásárolni, később azonban feleslegesnek bizonyultak. Ezek ráadásul sok helyet is foglalnak. Ürítsd ki a fiókokat, vedd le a polcokról az ott sorakozó nippeket, amelyekre már nincs szükséged.

Ha pedig már idáig eljutottál, akkor szaladj végig a porszívóval is. Senkinek sem ez a hobbija, de ha az ember időnként ráveszi magát, utána üdítő érzés tölti el, hiszen egy csapásra tisztábbnak, rendezettebbnek látja a környezetét. Valódi harcosok akár egy portörlést is bevállalhatnak a makulátlan eredmény érdekében…

Vannak esetleg olyan könyvek, amiket szeretnél elolvasni nyáron? Gyűjtsd össze ezeket, és készítsd oda magadnak az íróasztalra, a komód tetejére vagy az éjjeli szekrényre.

Sokszor megesik, hogy belefeledkezünk a programokba, így egyszerűen megfeledkezünk a nyárra tervezett tevékenységekről. Neked van olyan listád, hogy mit szeretnél megcsinálni, megtenni, kipróbálni idén nyáron? Írd fel ezeket akár a telefonodba, akár a határidőnaplódba vagy ragaszd ki az asztalod mellé, hogy végig tudj menni a listán.

Ha mindezt megtetted, akkor gratulálunk, nagyon tudatosan felkészültél a rád váró gondtalan pihenésre. Nincs más dolgod hátra, mint hogy élvezd a vakációt! Kellemes pihenést kívánunk!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.