A tökéletes reggeli rutin

Sajnos nincs kőbe vésett recept; a tökéletes reggeli rutin mindenkinek mást jelent. Azt azonban nyilván mindannyian szeretnénk, hogy a reggelek jókedvűen induljanak, mindenre legyen időnk, amire csak szeretnénk, ne kelljen rohanni, de ne is késsünk el, és lehetőség szerint minél energikusabban indíthassuk a napunkat. Íme pár dolog, ami biztosan nem hiányozhat a reggeli rutinból.

Kelj fel időben!

Nagyon rossz ötlet 6-ra húznod a vekkert, és egy óra lustálkodás után ész nélkül kipattani az ágyból. Inkább gondold végig, hogy mi az a legkorábbi időpont, amikor kényelmesen fel tudsz kelni (lustálkodás vagy szundi nélkül), és állítsd be e szerint az órádat.

Időgyilkos TV és okostelefon

Ne vesztegesd reggel az idődet az Instagram és a Tiktok görgetésére, mert értékes perceket, sőt, talán órákat is elveszíthetsz így. A reggeli készülődés szóljon inkább rólad, a hírfolyamot ráérsz majd csekkolni a buszon az iskolába menet.

Mozogj!

Hidd el, teljesen máshogy indul a nap, ha beiktatsz egy rövid (20-30 perces testmozgást is). Amellett, hogy a sport energiával tölt fel, és kellemesen átmozgat, valódi hősnek érezheted magad, ha minden nap teljesíted a napi penzumot.

Frissítő zuhany

A mozgás után nyilván elengedhetetlen a tusolás, ráadásul nagyon jól is esik! Így már igazán frissen vághatsz neki a napnak.

Reggelizz!

Nincs is rosszabb, mint korgó gyomorral nekivágni a napnak, és már fél kilenckor azt lesni, hogy mikor lesz végre időd kiszaladni egy croissantért. Egyszerűbb, ha otthon, indulás előtt fogyasztasz valami könnyű, tápláló reggelit, ami megalapozza az egész napos közérzeted.

A legújabb kutatások szerint akkor indul a legideálisabban a reggelünk, ha 7:12-kor kelünk, 21 percet szánunk testedzésre, amit egy 10 perces zuhany követ, majd végül kényelmesen, 18 perc alatt fogyasztjuk el a reggelinket. Persze ezt nem kell kőbe vésett dogmaként tekintenünk, de azért az arányok kiolvashatóak a számokból. Ahogyan az is, hogy nem szabad elsietni a reggelit (ami ugye sokak szerint a nap legfontosabb étkezése).

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.