4 tipp, hogy minden nap mozogj egy kicsit

Ha meghalljuk, hogy testmozgás, hajlamosak vagyunk azonnal a konditeremben töltött végeláthatatlan órákra gondolni. Pedig nem kell ám ettől annyira megijedni, ugyanis van pár apróság, amit a mindennapi rutinba építve te is gondoskodhatsz róla, hogy naponta mozogj egy keveset. Ami persze nem lesz olyan hatékony, mintha hetente kétszer edzésre járnál, de a semminél azért több. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk nektek néhány ilyen „mindennapi mozgásformát”. Lássuk, melyek ezek!

Cseréld le az íróasztal-széked egy labdára

Az íróasztalnál ülve hajlamosak vagyunk szinte szétfolyni a székben. Az asztal fölé görnyedünk, leengedjük a vállunkat, felhúzzuk a lábunkat – a nap végén pedig nem értjük, hogy miért fáj a hátunk vagy a derekunk. Ha a széket gimnasztikai labdára cseréled, azzal máris sokat tettél azért, hogy megőrizd a helyes testtartásod és elkerült a későbbi hát- és derékfájdalmak kialakulását.

Válaszd lift helyett a lépcsőt

Persze sokkal kényelmesebb beszállni a liftbe, pláne ha az embernél csomagok is vannak, de azért lépcsőn felszaladni a hetedik emeletre sem vállalhatatlan kihívás. Meglátod, csak először nehéz rászánni magad, néhány alkalom után már szokásoddá válik, és eszedbe sem jut majd liftbe szállni.

Szállj le egy megállóval korábban

A séta egyrészt kiváló mozgásforma, másrészt addig is friss levegőn vagyunk (feltéve, hogy nem az Astoriáról akarsz átsétálni a Blahára). Szóval, ha épp nem vagy késében, és időd engedi, akkor szállj le egy megállóval korábban, és sétáld le ezt a távolságot.

A séta, mint program

A közös séta különben programnak is nagyszerű (amíg még az időjárás engedi). Menjetek ki a Margit-szigetre vagy menjetek fel a Normafához, és sétáljatok egy nagyot! A séta egyrészt teljesen ingyenes, másrészt remek alkalom, hogy egy igazán jót beszélgessetek.

Látod, ez pusztán pár apróság, ráadásul egyik sem kerül semmibe. Persze nem állítjuk, hogy ezektől bárki erősebb vagy soványabb lesz, de tény, hogy már a napi szintű, rendszeres, minimális mozgással is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.