Pályaorientációs napok- élménybeszámoló

Október 14-én és 15-én is volt szerencsénk részt venni a Janikovszky Éva Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola pályaorientációs napján. Ezúton is köszönjük, nagyszerűen éreztük magunkat és remek élményeket gyűjtöttünk!

A diákok mindkét suliban kedvesek, tisztelettudóak, közvetlenek, nyitottak és együttműködőek voltak, ami számunkra is hatalmas élménnyé tette az eseményeken való részvételt. A szervezés minden tekintetben professzionális volt (technikai feltételek, pontos időbeosztás, stb.), a kollégáknak pedig külön hálásak vagyunk a segítségükért.

Mivel készültünk az eseményekre?

Úgy gondoltuk, hogy a száraz, egyirányú intézmény-bemutatás helyett inkább valami jópofa, interaktív közös programmal készülünk, ezért összeállítottunk egy 10 kérdésből álló játkos gasztrokvízt. A kérdéseket projektorral vetítettük ki, a diákok kézfeltartással jelezhették, ha tudják a helyes válaszokat, a játék végén pedig oklevéllel jutalmaztuk azt, aki a legtöbb kérdésre tudta a helyes választ. Holt verseny esetén több oklevelet osztottunk ki, de olyan is volt, hogy a verseny csapatmunkába torkollt, így a játék végén az oklevél az osztályé lett.

Természetesen nem okozott túl nagy nehézséget a diákoknak, hogy helyesen feleljenek az alábbiakhoz hasonló kérdésekre:

Mi az a TÓCSNI?

  1. Lady Gaga lánykori neve
  2. Lángosszerű népi étel
  3. A Mustang első koncepcióautója

Van-e hűtője az eszkimóknak?

  1. Van
  2. Nincs
  3. Eszkimók nem léteznek

A játék közben elfogyasztottuk a kókuszgolyót (a diákok legnagyobb örömére a kívzjáték mellett ezzel is készültünk a pályaorientációs napra), sokat nevettünk, beszélgettünk, ismerkedtünk, és természetesen minden felmerülő kérdésre igyekeztünk válaszolni. Örömmel tapasztaltuk, hogy a diákokat érdekli a vendéglátás, és sokan gondolkodnak rajta, hogy ezen a területen tanulnak tovább. A prezentáció végén mindenkit meginvitáltunk a Nyílt napokra, hogy legyen lehetőségük személyesen is körbejárni az iskolát, az udvart, a tankonyhát és megismerjék a tanárainkat is.

Természetesen Téged is sok-sok szeretettel várunk a Nyílt napon! Az alábbi gombra kattintva meg tudod nézni a pontos dátumokat, és akár azonnal leadhatod a regisztrációdat is.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.