5 dolog, amit meg kell tenned magadért

Ez a világ az elmúlt években bebizonyította a számunkra, hogy illékony és kiszámíthatatlan. Van azonban néhány fontos dolog, amit napról napra megtehetünk önmagunkért és önmagunk jóllétéért. Nem a világban dúló konfliktusok és problémák megoldásáért, hanem kizárólag a saját lelki békénk megőrzéséért. Mert ha te nem figyelsz magadra és nem gondoskodsz magadról, más nem fogja megtenni helyetted, és előbb vagy utóbb úrrá lesz rajtad a szorongás és elsodor a kétségbeesés. Lássuk tehát, hogy mit tehetsz magadért napról napra, hogy boldog, kiegyensúlyozott ember legyél.

Ne kifelé, hanem befelé figyelj

Nem a külső körülmények határoznak meg, és nem ezek szolgáltatnak neked értékeket vagy célokat. Ki vagy te pontosan? Mi az, amit igazán szeretnél? Mik a céljaid? Mi tenne boldoggá? Engedd el a fantáziád, amikor ezt végig gondolod, és légy nagyon őszinte magadhoz. Ha pedig megvan, akkor kezdhetsz dolgozni a megvalósításán. Tegyél érte, minden nap, akár csak egy apró lépést is. Meglátod majd, hogy már az is örömmel tölt el, ha rálépsz erre az útra.

Mások miatt sose érezd rosszul magad

Beszólt? Megjegyzést tett rád, a ruhádra, a cipődre, a viselkedésedre? Hadd mondja, semmi dolgod vele. A vélemény mindig a beszélőről árulkodik, nem pedig arról, akinek címezték. Meg kell tanulnunk különbséget tenni az építő kritika és a romboló megjegyzések között. Előbbin elgondolkodunk, az utóbbi felett pedig elegánsan átsiklunk.

Korlátozd a bejövő információkat

Nem érdemes olyan infókkal szomorítani magunkat, amire nincs ráhatásunk. Ha valamivel kapcsolatban nem tudsz változást elérni, akkor ne foglalkozz vele. Ne gyötrődj a világ problémái miatt, mert nem fogod tudni megoldani, csak azt éred el, hogy rossz kedved lesz és tehetetlennek érzed majd magad.

Szánj időt arra, ami kikapcsol

Mi az, ami feltölt téged? Egy jó sorozat a Netflixen, egy forró csoki a barátaiddal, egy klassz könyv vagy egy séta a kutyáddal? Ne teljen úgy el egy nap, hogy nem szakítasz időt a saját feltöltődésedre, hiszen ez jár neked!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.