3+1 stresszűző hobbi

Sajnos a stressz egyikünket sem kerülheti el életünk során. A kiváltó ok időről időre változik, azonban a mardosó tehetetlenségérzet és a feszültség szinte mindig velünk van. Ez tény, azonban az, hogy hogyan kezeled, és mennyire vagy hajlandó beengedni az életedbe, csak rajtad múlik. Ebben a bejegyzésben szeretnénk neked mutatni néhány szuper stresszűző hobbit, ami akár napról napra is segíthet megőrizni a nyugalmad és a kiegyensúlyozottságod. Lássuk, hogy melyek ezek!

Tánc

A tánc egy csodálatos mozgásforma, ami egyrészt teljesen képes kikapcsolni, másrészt elősegíti a „boldogsághormonok” termelődését. Aki átadja magát a táncnak, az képes teljesen megfeledkezni az őt körülvevő világról. Ráadásul, a rendszeres mozgás az immunrendszert is erősíti, vagyis ellenállóbá tesz a különféle nyavalyákkal szemben. Nem kell profinak lenned, számos tánciskola tart órákat amatőr szinten is.

Színezés

Ha nincs affinitásod rajzolni, akkor sem kell feltétlenül hátat fordítanod ennek a hobbinak, hiszen egyre több és több színezőkönyv közül választhatsz a könyvesboltokban. A színezőkönyvekben különféle stílusokkal és ábrákkal találkozhatsz (vannak köztük nagyon humorosak is), így ha színezni támadna kedved, biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelő könyvet. Ha megvan a könyv, akkor pedig irány egy papír-írószer bolt, ahol felvértezheted magad színes filcekkel vagy ceruzákkal is. Minél több szín, annál jobb!

Irány a konyha

Keress egy klassz receptet, és főzz vacsorát a családodnak! A főzés, ha örömmel végzed, és tényleg átadod magad, akkor ugyanis szintén stresszűző hatással bír. Ráadásul, nagyon jó érzés, amikor látjuk, hogy a szeretteink milyen jóízűen fogyasztják el azt az ételt, amit szívvel-lélekkel készítettünk nekik. A közös vacsora pedig remek alkalom egy jó beszélgetésre.

Sétálj

30 perc séta a szabadban elég ahhoz, hogy a végére teljesen más színben lásd a világot. Séta közben figyelj a légzésedre, a téged körülvevő hangokra; ha van hozzá kedved, készíts néhány fotót a telefonoddal, és később (nem séta közben, hanem utána) oszd meg valamelyik közösségi oldalon, vagy mutasd meg a barátaidnak is.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.