Adventi koszorú házilag

Az adventi koszorú hozzátartozik a karácsonyi készülődéshez, akárcsak egy szép kopogtató vagy épp az adventi naptár. Ha idén úgy döntesz, hogy kész adventi koszorú helyett inkább magad készítenél egyet, akkor mindenképp olvasd el bejegyzésünket, amiben hasznos tanácsokat találsz majd. Elöljáróban csak annyi, hogy nem kell megijedni a koszorú készítésétől. Csak egy alap kell hozzá, egy ragasztópisztoly, négy gyertya, és bármilyen (szó szerint bármilyen) apró, karácsonyi hangulatú dísz(ecske), amit örömmel látnál a saját készítésű koszorúdon.

Az első lépés tehát, hogy beszerzed a megfelelő alapot. Ehhez célszerű ellátogatnod egy virágboltba (feltéve, hogy hagyományos alapra szeretné készíteni a koszorút). Ha ettől eltérnél, akkor persze más lehetőségeid is vannak. Koszorúalapnak például kiválóan megteszi egy kerek falap, de ha a formához sem ragaszkodnál, akkor tényleg csak a képzeleted szabhat határt.  A gyertyáknak ugyanis nem feltétlenül kell ám kör alakban elhelyezkedniük, tehetek őket egymás mellé vagy egymás mögé is. Akár egy szép tál, szép edény is lehet a te koszorúd alapja.

Milyen koszorút szeretnél? Először határozd meg a stílust, illetve a színeket. Legyen modern, minimalista vagy természetes? Az utóbbihoz remek kiegészítő például néhány darabka fahéj, pár toboz vagy egyéb termés. A modern koszorún jól mutatnak az üvegből készült angyalkák, hógömbök, kis figurák is. Bátran tehetsz rá kisebb gömb formájú karácsonyfadíszeket is. Persze szabad akár teljesen elrugaszkodni is; ha imádod a kutyákat, akkor például ragaszthatsz jutalomfalatkákat is a koszorúra.

Ha megvan az alap, és begyűjtötted a szükséges díszeket, akkor kezdődhet az alkotás. Célszerű ragasztópisztollyal dolgoznod, azzal nagyon pontosan tudod rögzíteni a helyükre a díszeket. Nagyobb áruházakban kisebb, maroknyi ragasztópiszolyt is árulnak, az kényelmesen belesimul az ember tenyerébe és megkönnyíti a precíz munkát.

Ha a koszorút magadnak készíted, akkor tényleg nincs kötelező koncepció, bármit rátehetsz, ami tetszik neked, és közvetíti számodra a karácsony hangulatát. Összegyűjtöttünk néhány képet, amiből nyerhetsz inspirációt, ha esetleg úgy érzed, hogy cserbenhagynak az ötletek. Kellemes adventi készülődést kívánunk!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.