Ételek, amelyek felmelegítenek

Ha azt halljuk, hogy van olyan étel vagy ital, ami felmelegít, illetve melegen tart, akkor először azonnal egy tányér forró leves vagy gőzölgő tea jut eszünkbe. Pedig ahhoz, hogy egy étel felmelegítsen, nem kell melegnek lennie. Furcsa felvetés, nem igaz? Ebben a bejegyzésünkben olyan ételeket, fűszereket és egyéb hozzávalókat gyűjtöttünk nektek, amelyek segítenek megemelni a testhőmérsékletünket a hideg, téli napokon.

A kedvencünk: gyömbér

A gyömbér valódi csodaszer, nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, és fogyasztása akár azonnal képes felmelegíteni az emberi szervezetet. Egy kutatás rámutatott, hogy a gyömbér elfogyasztása után már 10 perccel megemelkedett a kísérletben résztvevő személyek testhőmérséklete. tehát, ha fázol, akkor rágcsálj egy kis gyömbért, vagy készíts egy finom, mézes-citroms teát, és reszeld bele. Tényleg perceken belül tapasztalni fogod a hatását!

Olajos magvak

Az olajos magvak, mint a szotyi, a dió vagy a mogyoró szintén átmelegítik a szervezetünket, emellett igen magas a kalcium- és cinktartalmuk, így segítenek megóvni az egészségünket is.

Fahéj

A fahéjról úgy tartják, hogy elősegíti a fogyást, ezért sokan fogyasztják napi rendszerességgel. Arról nem is beszélve, hogy egy egyszerű tejeskávét is képes feledhetetlen élménnyé változtatni – és a karácsonyi ünnepeknek is elengedhetetlen kelléke (például az adventi koszorún). Mindezek mellett pedig fogyasztása szintén felmelegíti a testünket, és amit kevesen tudnak: a fahéj jó hatással van a memóriára és a hangulatra is.

Melegítő zöldségek és gyümölcsök

Az egyik legkülönlegesebb (és legegészségesebb) az édesburgonya; amit szintén csekély kalóriatartalma miatt kedvelnek oly sokan. Az édesburgonya nem krumpli! Ez a zöldség a tökfélék családjába tartozik, elnevezését pusztán krumpliszerű alakjának köszönheti.

A fokhagyma amellett, hogy jó hatással van a szívünkre és segít karbantartani a keringésünket, szintén átmelegíti az embert, de hasonló célt szolgál a paprika, a bors, a szegfűszeg, a curry, a hagyma, a cékla és a sárgarépa is. Aki pedig melegentartó gyümölcsre vágyik, annak magas B vitamin- és magnéziumtartalma miatt elsősorban a banánt javasolnánk.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.