Környezetbarát mindennapok

Egyre több fiatalt érint hazánkban és más országokban is az úgynevezett „klímaváltozás miatti szorongás”. Több kutatás eredménye is megerősítette a közelmúltban, hogy ez egy létező probléma: a fiatalok jelentős része látja kilátástalannak a bolygó helyzetét, ami miatt akár a depresszió is eluralkodhat rajtuk. Ne feledjük azonban, hogy a klímaváltozás ügyében nem vagyunk teljesen tehetetlenek! Néhány apró változtatással környezetbaráttá varázsolhatjuk akár az otthununkat is. Ehhez szeretnénk most nektek pár jótanácsot adni.

Kulacsok és termoszok

A palackozott víz a világ legnagyobb biznisze. Bár a csapból folyó ivóvíz szinte teljesen ingyen van, mégis sokan a méregdrága, palackozott ásványvizeket választják, bízva abban, hogy ezzel egészségük megóvásáért is tesznek valamit. Most elárulunk valamit nektek. Az ásványvíz-őrület nagyrésze sajnos üres marketingduma. A legtöbb palackozott víz ásványianyag-tartalma ugyanis épp csak kicsivel magasabb a csapvízénél. tehát, teljesen indokolatlan ezekre költened a pénzed, miközben az így keletkező hulladékkal a bolygót is szennyezed. Vásárolj magadnak egy pofás kulacsot vagy termoszt, ami illik a stílusodhoz, és engedd tele csapvízzel vagy vigyél benne teát magaddal.

Kapcsold le a villanyt, ha nem vagy a szobában

Teljesen feleslegesen pocsékolod az energiát, ha égeted a villanyt, amikor nem is vagy az adott helyiségben. Ha eddig erre nem figyeltél, akkor itt az ideje, hogy ezt tudatosítsd, és változtass a szokásaidon. Eleinte még biztosan oda kell majd figyelned, de néhány nap alatt automatikussá válik majd a mozdulat, hogy lekapcsolod a villanyt, amikor kilépsz egy szobából.

Tölthető elemek

Egyszer használatos alkáli elemek helyett válassz tölthető elemeket, vagy elemmel működő, elektromos eszközök helyett hálózatról tölthető változatot (például elektromos fogkefe). Ez amúgy kényelmesebb is, hiszen, ha lemerül, csak fel kell tenned töltőre, és nem kell (egyébként méregdrága) elemek után futkosnod a hipermarketben.

Vegán tisztítószerek és kozmetikumok

A sok toxikus anyagot tartalmazó vegyszerek és kozmetikumok helyett válaszd az organikus termékeket. Lehet, hogy ezek kicsit drágábbak, de ha elég szemfüles vagy, akkor különféle akciók keretein belül akár egész olcsón is hozzájuk juthatsz!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.