Kicsi a szobád? Így növeld a teret!

Túl kicsi a szobád vagy a lakásod, és nem férsz el benne? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány szuper tippet, amivel jelentősen növelheted a teret. Egyik sem költséges megoldás, csak egy kis odafigyelést, tudatos tervezést igényelnek. Lássuk, hogy melyek ezek!

Válassz világos színeket és mondj nemet a mintákra

Egy kis alapterületű szobában vagy lakásban a világos színek növelik a teret. Válassz valami világos árnyalatú tapétát vagy falfestéket és világos bútorokat. A mintás tapéta (akár kisebb, akár nagyobb minták vannak rajta) sajnos optikailag kisebbnek láttatják a szobát, így ezek mindenképp kerülendőek.

Fények, lámpák, világítás

Ahány lámpád van, annyi helyiséged- tartja a mondás, ami arra utal, hogy egy szoba minden megvilágításban más arcát mutatja, más hangulatot kelt. Az egész szobát (általában feleslegesen) bevilágító csillár helyett inkább vásárolj több kisebb lámpát; állólámpát, asztali lámpát, olvasólámpát, és azt kapcsold fel, amelyikre éppen szükséged van.

Aliz tükörországban

Ha kicsike szobában laksz, akkor a tükrök a barátaid, hiszen visszaverik a fényt és optikailag növelik a teret. Lábakon álló tükrök helyet válassz olyat, amit fel tudsz erősíteni a falra, és úgy helyezd el, hogy kellemes látványt nyújtson, amit visszatükröznek. A Feng shui intelmei szerint tükröt nem szabad ablakkal szembe tenni, mert visszaver a beáramló pozitív energiákat (viszont tény, hogy így kellemesen szét is szórja a szobában a beáramló fényt).

Tarts rendet

Ha egy sarokban kupi van, az egész szobában kupi van…- ez a kis helyiségek átka; bár, ha jobban belegondolunk, nem is baj, ha van, ami rendrakásra ösztönzi az embert. Rendet csinálni egyszer(!) kell, utána elegendő csaupán figyelni rá, hogy ne csináljunk újra rendetlenséget. Ha megszokod, hogy amit nem használsz, azt visszateszed a helyére, akkor elkerülhető, hogy ismét eluralkodjon a káosz, és újra fél napig kelljen rendet csinálnod. A rendezett, tiszta környezet amúgy jóllétünk egyik legfontosabb alappillére is. Egy kis térben fokozott jelentősége van, hogy mindennek meg legyen a maga helye.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.