Így támogasd az emésztésed

„Az egészség a belekben kezdődik”- ezt hallottad már? És azt hallottad-e, hogy „Az vagy, amit megeszel”? Nos, ezek vitathatatlan alapigazságok. A sok gyorsétel, a cukor, a feldolgozott élelmiszerek sajnos mind ártanak az emésztésnek, rontják a bélflóránk minőségét, és a legkevésbé sem támogatják az egészségünk megőrzését.

De akkor mi a megoldás? A kiegyensúlyozott étrend betartása mellett azért van pár „csoda élelmiszer”, amivel kicsit felturbózhatod az emésztésed. Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek pár ilyet.

Teljes kiörlésű gabonák

A teljes kiörlésű gabonák remek rostforrást biztosítanak, így segítik emésztőszerveink működését is. Ezek közé tartozik a búza, az árpa, a quinoa, a barna rizs vagy a bulgur. Ha teheted, inkább ezekből válassz magadnak köretet az olajos sült krumpli helyett. Ha így teszel, a szervezeted hálás lesz érte.

Probiotikum tartalmú élelmiszerek

A természetes probiotikum tartalmú élelmiszerek szintén segítenek egyensúlyban tartani emésztő szervrendszerünket. Az erjesztett élelmiszerek, mint a savanyú káposzta vagy a kefir jó hatással vannak a gyomrunkra.

Halak

A halfélék többségében a szervezet számára nélkülözhetetlen ómega-3 zsírsav található, így segítenek karban tartani a koleszterinszintet, a optimális szinten tartani a vérnyomást, és megelőzni a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását.

Gyógynövények és hagymafélék

A zsálya, a gyömbér, az édeskömény és a bazsalikom a kínai orvoslásban és a népi gyógyászatban is használt gyógynövények. Ezek mellett köztudott, hogy a fokhagyma kiváló vértisztító, és szintén segít megfelelő szinten tartani a vérnyomásunkat.

Feldolgozatlan élelmiszerek táplálékkiegészítők helyett

Az olyan kifejezések, mint a „probiotikum” vagy az „ómega-3” akár étrendkiegészítők reklámjából is ismerős lehet, így, a cikket olvasva most komoly kísértést érezhetsz arra, hogy hal- és kefirfogyasztás helyett elnyargalj a patikába egy doboz drága étrendkiegészítő tablettáért. Mégis inkább azt javasolnánk, hogy a van lehetőséged ezeket a tápanyagokat természetes úton bevinni a szervezetdbe, akkor inkább hagyd a pirulákat. Íme az érveink: A hal finom, ezzel szemben a pirula nem finom. Halat készíteni és enni élmény, pirulát bevenni nem az. A hal kizárólag halat tartalmaz, ezzel szemben a pirula sok minden mást is az áhított nyomelemen és vitaminon kívül…

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.