Amit az IMMUNERŐSÍTÉSRŐL tudnod kell

Nem túlzás azt állítani, hogy az évnek ebben az időszakában a csapból is ez folyik. Tedd ellenállóbbá az immunrendszered, erősítsd az immunrendszered, vértezd fel magad a vírusok ellen, stb… De tényleg a méregdrága multivitaminok mértéktelen fogyasztásán múlik az egészségünk? Tényleg elegendő minden reggel bevennünk pár színes pirulát, hogy elkerüljenek benünket a téli nyavalyák? Egyáltalán: jót tesz a szervezetünknek, ha ész nélkül kapkodjuk a vitaminokat, oxigénes vizet iszunk és salátán élünk?

NEM.

Nem és nem. Egyrészt az egészségünk nem csupán a vitaminbevitelen múlik. Fontos szerepet játszik a genetika, a komplett életmód (stressz, alvásminőség, stb.), a testmozgás, és a megfelelő folyadékfogyasztás is. Aki nem mozog, állandóan feszült, gyorséttermi vackokkal tömi magát, és rosszul alszik, az ne várja, hogy néhány vitaminkapszula megóvja őt a betegségektől.

Mit tudnak a multivitaminok?

Leginkább semmit. Ugyanis, ha az ember odafigyel a kiegyensúlyozott étrendre, és megfelelő mennyiségben fogyaszt fehérje-, szénhidrát-, rost- és zsírtartalmú ételeket, akkor alapvetően semmi szüksége vitaminpótlásra. Sőt; míg a feleslegesen bevitt, vízben oldódó vitaminokat a szervezet kiüríti, a zsírban oldódó vitaminoktól nem ilyen könnyű megszabadulni (azok képesek felhalmozódni, és problémákat is okozhatnak).

Ez alól egyetlen kivétel van, a D-vitamin. A D-vitamin pótlása ugyanis bizonyos esetekben igenis szükségessé válik. A lakosság igen magas százaléka szenved fel nem ismert D-vitamin hiányban, ezért célszerű ezt kivizsgáltatnunk, és ha az orvos úgy dönt, akkor az általan felírt D-vitamint alkalmazzuk étrendkiegészítőként!

De akkor mi ez a rajongás a multivitaminok körül?

Ez bizony ugyanúgy a pénzről szól, mint pl a palackozott víz esetében. Nem szeretnélek kiábrándítani, de oxigénnel dúsított vízre pont úgy semmi szüksége a szervezetednek, mint csilivili multivitaminokra.

Étkezz tudatosan, ügyelj a megfelelő tápanyagbevitelre, mozogj rendszeresen, igyál sok vizet, aludd ki magad, és lehetőség szerint tartózkodj a túlzott stressztől. Ha az egészségmegőrzésben még a genetikád is támogat, akkor semmi okod aggódni. Pláne nincs okod vitaminokat szedni, és ezzel a gyógyszergyárak zsebét tömni.  

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.