Mit üzennek nekünk a színek?

Neked melyik a kedvenc színed? Milyen árnyalatokat viselsz szívesen, milyen színű a szobád, milyenek a kiegészítőid? A színválasztás sokat elárul rólunk, a személyiségünkről és a hangulatunkról, továbbá másokra is hat, de ami talán még ennél is izgalmasabb: rád is képes visszahatni. Bizony! Ezért nagyon meg kell gondolnunk, hogy milyen színűre festjük a falakat, amik nap mint nap körül vesznek. Lássuk, hogy melyik színnek milyen hatásai vannak, milyen hangulatot keltenek bennünk, és milyen egyéb árnyalatokkal kombinálhatjuk a harmonikus összhatás elérése érdekében.

Ha a kedvenced a fehér…

akkor te kedveled a letisztult eleganciát és a stabilitást. A fehér szín ugyanis a legegyszerűbb, mégis időtlenséget sugároz, és ami a legjobb benne: bármilyen más árnyalattal kombinálhatod, egészen biztosan nem lesz disszonáns. A fehér tiszta, ártatlan és megnyugtató, őszinteséget és nyitottságot sugall. Falfestékként pedig szintén remek választás, hiszen a világos árnyalatok optikailag növelik a teret (tehát egy kisebb helyiségben kétségkívül a legjobb választás a fehér falfesték).

Ha piros párti vagy…

akkor minden bizonnyal impulzív, bátor, merész és energikus személyiség jellemez. A piros a tűz színe, a teremtő energiáé, a piros az állandó mozgás színe (gondolj csak egy tűzpiros Ferrarira). Nem biztos, hogy jó ötlet a szobádat pirosra festeni- bár végül is miért ne? Azonban ha amúgy is nagyon vakmerő, ambiciózus és úgymond nyughatatlan vagy, akkor egyáltalán nem biztos, hogy még több „pirosra” van szükséged magad körül.

Bolondulsz a rózsaszínért?

Sok lány imádja a rózsaszínt, és ezzel néhány srác sincs másként, bár ők ezt általában nem verik nagy dobra. A rózsaszín merészséget, szabadságot, fiatalos lendületet sugall, de van benne naivság, tisztaság is. Ha kedveled a rózsaszínt, akkor a szürke árnyalatokkal kombinálva igazán egyedi, kellemes összhatást érhetsz el, legyen szó akár öltözködésről, akár falfestésről és bútorokról.

Az a kellemes napsárga

Jól esik az ember szemének a napsárga, eszünkbe juttatja a Balaton-parti nyarakat, a napfényt, a kellemes nyári meleget. Ha például fázós vagy, a sárga árnyalatok képesek felmelegíteni a hideg téli estéken.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.