Végezd el a Flamingó-tesztet

Van egy nagyon egyszerűen elvégezhető otthoni teszt, mellyel csekkolhatod, hogy a szervezeted egyensúlyban van-e. Van kedved kipróbálni? Az egész mindössze 10 másodpercig tart, semmilyen felkészülést vagy eszközt nem igényel, és azonnali eredménnyel jár. Hölgyek és urak, íme a flamingó-teszt.

Így végezd a flamingó-tesztet

Állj fél lábra úgy, hogy a karjaidat kinyújtod egyenesen a tested mellett, a tekinteted pedig egyenesen előre szegezed (magad elé, szemmagasságban összpontosíts egy pontra). A felemelt lábfejed elülső részét támaszd meg a másik lábszárad hátulsó részén. Ezt a pozíciót pedig tartsd meg 10 másodpercig. Ha sikerül megcsinálnod, és 10 másopercen keresztül nem billensz ki és nem esel orra ebből a pózból, akkor az arra utal, hogy a szerezed egyensúlyban van. Ha azonban nem tudod 10 másodpercig megtartani ezt a pózt, akkor el kellene gondolkodnod, hogy mit tehetsz az egészségedért.

Például mozogj!

Ha nem is napi rendszerességgel, de azért hetente kétszer érdemes sportolnod (ez lehet bicaj, futás, úszás, jóga vagy valami izgalmas csapatsport is), amihez csak kedved van. A lényeg, hogy kellőképp átmozgasd az izmaidat és kicsit felpezsdítsd a vérkeringésed. A testmozgás minden szempontból nélkülözhetetlen, pláne, ha ember ülő életmódot folytat.

Táplálkozz egészségesen

A kiegyensúlyozott tápanyagbevitel az egészség kulcsa, hiszen, ahogyan a mondás is tartja: az vagy, amit megeszel. Egyél rendszeresen, és ügyelj a fehérje- zsír- szénhidrát egyensúlyra, valamint a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelre. Drága multivitaminok helyett válassz inkább friss idényzöldségeket és gyümölcsöket, melyek természetes vitaminforrást biztosítanak a téli hónapokban is.

Aludd ki magad

Eleget alszol? És elég mélyen? Ha sokat forgolódsz, éjszakánként felébredsz, gyakran vannak rémálmaid vagy túlságosan későn alszol és korán kelsz, akkor ugyanis félő, hogy a szervezeted nem jut elég pihenéshez.

Ha gyakran érzed magad enerváltnak, fáradtnak, ingerlékenynek, és sem a teljes körű táplálkozás, sem a rendszeres testmozgás nem hoz változást, akkor pedig keresd fel a háziorvosodat. A flamingó-teszt hasznos, de semmiképp sem helyettesíthet egy teljes körű orvosi kivizsgálást.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.