Szép vagy okos lennél inkább?

Egyre többet hallani manapság a nők nehéz helyzetéről. Sokan állítják, hogy a munkahelyükön nehéz érvényesülniük, hogy hátránnyal indulnak férfi kollégáikkal szemben, és hogy nőként sokkal keményebben meg kell küzdeniük a sikerekért. Tényleg ennyire aggasztó a helyzet? 2023-ban nőként tényleg el kell döntenünk, hogy szépek vagy inkább sikeresek legyünk?

Minden rajtad áll

Persze vannak kimondottan férfias pozíciók, munkakörök, és megesik, hogy a munka világában egy-egy területen kevesebb nővel találkozunk. Ahogyan vannak olyan állások is, amit viszont többnyire nők töltenek be. A férfi-női szerepek kialakulása nem ma kezdődött, hosszú-hosszú evolúciós háttér áll mögötte.

Azonban azt tudnunk kell, hogy európai nőként ma gyakorlatilag semmi sem lehetetlen a számunkra. Nem kell döntenünk, hogy szépek vagy okosak legyünk; csinosak vagy sikeresek. A karrier és a családtervezés békésen megfér egymás mellett, ha képesek vagyunk jól beosztani az időnket, és gondosan megtervezünk előre mindent – vagy ha éppen kellőképp spontán módon kezeljük a változásokat és a lehetőségeket, amelyekkel életünk során találkozunk.

A kulcs: magabiztosság és szorgalom

Ha van egy célod, akkor mindent meg kell tenned azért, hogy elérd – és ezzel nem bárki másnak, hanem magadnak tartozol. Nem tántoríthat el semmi, legkevésbé az, hogy attól félsz, nőként esetleg nehezebb dolgod lesz egy „férfiak uralta világban”. Ez a világ olyan, amilyennek lefested. Ha férfi dominanciát látsz benne, akkor erről fog szólni. Ha meggyőzöd magad arról, hogy nőként nehezebb lesz a karrier világában boldogulnod, akkor egészen biztosan így is lesz. Azonban, ha hiszel magadban, és keményen dolgozol azért, hogy valóra váltsd az álmaid, akkor hidd el, semmilyen hátrányt nem fogsz szenvedni a nemed miatt.

Sok elégedetlen ember van, sok elégedetlen nő is, akik bűnbakot keresnek a saját kudarcaikért. És bár lehet, hogy az elakadásaik oka másban keresendő (leginkább a saját hiányosságaikban), sokkal könnyebb másra mutogatni, esetleg a férfiakra. Nem szúrhatsz ki magaddal, nem indulhatsz ez ezzel a batyuval. Tudnod kell, hogy minden kizárólag rajtad áll.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.