Miért érdemes felnőtt korban tanulni?

A felnőttkori tanulás számos előnnyel járhat személyes és szakmai életedben egyaránt. Íme néhány ok, amiért kifejezetten ajánlott, hogy felnőttkorban valami újat tanulj.

Az új ismeretek megszerzése segíthet feljebb lépni a karrierlétrán, és versenyképes maradhatsz a mai gyorsan változó munkaerőpiacon. Emellett, a tanulás sikerélményt nyújt, ami felnőttkorban éppen olyan fontos, mint akár gyermek- akár tinédzserként. A tanulás során ráadásul új kihívásokkal, új helyzetekkel szembesülünk, és új embereket is megismerhetünk.

Tanulmányok kimutatták, hogy a felnőttoktatás javíthatja a kognitív funkciókat, beleértve a memóriát és a problémamegoldó képességeket. Ez nagyobb önbizalomhoz és jobb általános közérzethez vezethet (felnőttkorban sincs késő, hogy kicsit dolgozzunk az énképünkön és az önbecsülésünkön- ennek pedig az egyik legjobb módja, ha számunkra új területeken is képesek vagyunk eredményeket elérni).

Az órákon, workshopokon vagy online tanfolyamokon való részvétel lehetőséget teremthet a hasonló gondolkodású személyekkel való kapcsolatteremtésre, így bővülhet az ismeretségi- és baráti körünk is. Az új ismeretek elsajátítása rugalmasságot követel. A gyorsan változó világban az alkalmazkodóképesség és az új ötletekre és gondolkodásmódra való nyitottság elengedhetetlen a személyes és szakmai sikerhez.

Összefoglalva, a felnőttkori tanulás számos előnnyel jár. Aki évtizedekig egy pozícióban, esetleg egyetlen vállalatnál dolgozik, az előbb vagy utóbb monotóniával szembesül. Miután ugyanazon az útvonalon bemegy dolgozni, ugyanazokkal az emberekkel tölti a napját, ugyanazokat a feladatokat kell megoldania, és már szinte semmi sem rejt új kihívást. Egy ilyen helyzetben sokan azt tapasztalják, hogy kiégtek. A kiégés szinte már népbetegség; a depresszióhoz hasonló tünetekkel jár (levertség, kedvetlenség, letargia). Többek között ennek a problémának a megoldása lehet, ha az ember felismeri, ha már nem elégedett a munkahelyével, és úgy dönt, hogy átképzi vagy továbbképzi magát.

Tanulni sosem késő. Tévhit, hogy felnőttkorban lassabban megy a tanulás, tévhit, hogy nehezebben fog az agyunk. Minden csak motiváció és elhatározás kérdése! Válasszunk olyan területet, ami érdekel, esetleg valami olyat, amiben már régóta szeretnénk elmélyedni, és így egészen biztosan nem lesz nehéz felnőttkorban sem beütmeznünk a tanulást!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.