5 ok, amiért érdemes turizni

Szeretnéd felfrissíteni a ruhatáradat, de nem akarsz rá túl sok pénzt elkölteni? Esetleg igazán egyedi darabokra vágysz, ami szinte egészen biztosan nem fog veled szembe jönni az utcán? Vagy éppen közös programot szervezel a barátnőiddel, de már unjátok a kávézást? Akkor eljött az ideje, hogy betérj egy turkálóba. Ebben a bejegyzésünkben 5 okot sorakoztatunk fel amellett, hogy miért érdemes turiban vásárolni.

1. Sokkal olcsóbb, mint a márkaboltok

Pláne most, amikor mindennek az egekben van az ára. Egy megfelelő alkalmi ruháért a nagyobb üzletláncok lazán legombolnak rólunk 30-40 ezer forintot, de még egy jól szabott póló is minimum 6-8 000 Ft-ba kerül. Ezzel szemben egy turkálóban a fenti árak töredékéért juthatsz remek darabokhoz, így rengeteg pénzt spórolsz, ha túl tudsz lépni azon, hogy az adott darabot előtted már hordta valaki.

2. Igazi ínyencségek vannak a turiban

Ha szemfüles vagy, akkor igazán extra darabokat (esetenként valódi designer cuccokat) is kifogshatsz a turkálóban, amelyekhez hasonlót szinte biztosan nem látsz majd másokon. Ha például esküvőre készülsz, akkor nagyon nem mindegy, hogy a választott ruhád visszaköszön-e valaki máson a lagziban, ugye?

3. Tök jó program turizni

Akár egyedül, akár a barátaiddal is remek elfoglaltság beszabadulni egy turiba, és végignézni a kínálatot. Ráadásul a turkálókban színek és méret szerint vannak szétválogatva a ruhák, tehát nem kell három kiló textilt végigmazsoláznod ahhoz, hogy kincsre lelj.

4. A bolygó is hálás érte

A turkálóban vásárlás az újrahasználat egyik módja, hiszen egy-egy ruhadarabot ahelyett, hogy kidobtak volna, leadtak a turkálóban, ezzel is csökkentve a hulladéktermelést. Ráadásul, attól, hogy valaki megunta vagy kinőtte az adott ruhát, az még nyilván nem minősül szemétnek. Ha pedig te megvásárolod, és jó kedvvel viseled, azzal gyakorlatilag újrahasznosítod, így kevesebb szemét keletkezik.

5. Kiegészítők és cipők is vannak

Én például 250 Ft-ért vettem nemrég egy csodaszép, elegáns, márkás nyakkendőt az egyik turiban. Tehát, akkor is érdemes benézned, ha nem saját részre vásárolnál, hanem valaki másnak keresel ajándékot.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.