Ezeket te is a fürdőszobában tartod? Nem kéne!

Sajnos sejtheted, hogy itt elsősorban olyan használati tárgyakat fogunk felsorolni, amit a legtöbb ember a fürdőszobában tárol. Lehet, hogy meglepő lesz számodra a lista, pedig, ha belegondolsz, a fürdőszobában lévő, állandóan nyirkos, párás levegő bizony nem tesz jót az ott tárolt dolgaidnak. Lássuk hát, hogy melyek azok a tárgyak, amiket nem lenne szabad a fürdőszobában tartanod.

Törölköző

A fent említett nedves levegő bizony tökéletes közeg a baktériumoknak. Azaz, ha a nedves törölköződet a fürdőszobában tárolod, akkor valószínűleg sosem tud rendesen megszáradni, így a bacik kedvükre szaporodhatnak rajta, ami minden használattal visszakerül a bőröd felszínére. Nem túl higiénikus, ugye? A törölközőt érdemes a hálószobádban tartani, ahol kevésbé párás a levegő, vagy használat után kiakasztani a szabadlevegőre, ahol rendesen megszáradhat.

Parfümök

A parfümök nem kedvelik a meleg levegőt, ugyanis egy bizonyos hőmérséklet felett összetevőikre bomlanak, és idő előtt tönkre mennek. Keress olyan helyet a parfümödnek, ahol hűvösebb a klíma, mint a fürdőszobában, hogy sokáig élvezhesd az illatukat!

Sminkcuccok

Sajnos a fürdőszoba párás levegője a sminkszereknek sem kedvez. A szemhéjpúder, az alapozó, a rúzs mind-mind idő előtt tönkre mehet, ha a folyamatos nedves, párás levegőnek vannak kitéve. Ezeknek keress inkább egy fiókot a komódban, vagy pakold be őket egy sminktáskádba, és helyezd el az éjjeliszekrényen, hogy minél tovább megőrizzék a minőségüket.

Fogkefe

Nos, a fogkefét teljesen más okokból nem javasoljuk a fürdőben tárolni, pláne, ha a fürdő és a WC egy helyiségben vannak. Ha így van, akkor ugyanis öblítésnél a kagylóban lévő mikro szennyeződések a levegőbe jutva elérik a fogkefédet is, és meg is telepszenek rajta. De ha például a cipődet akarod lemosni a csap alatt, akkor is óhatatlan, hogy a rajta lévő piszokból a fröcskölő vízzel a fogkefédre is jusson… Tehát, a fogkefédnek is célszerű más helyet találnod (az enyém például az előszobában áll napközben a töltőjén, és csak akkor veszem le róla, amikor használom).

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.