Meditáció iskolakezdésre

Az iskolakezdés izgalmat és stresszt okozhat a középiskolásoknak, pláne, ha esetleg új intézményben folytatják a tanulmányaikat szeptembertől. Azonban itt egy remek, nulla forintos leheteség, hogy leküzdd az iskolakezdéssel járó feszültségeket. Ez pedig nem más mint a meditáció. A meditáció segíthet megnyugtatni az elmét, csökkenteni a stresszt és fokozni a belső nyugalmat. Íme egy egyszerű meditációs gyakorlat, amit kifejezetten erre az időszakra javaslunk.

  1. Kényelmes helyzetben helyezkedj el, lehetőleg egy csendes helyen, ahol nem fognak zavarni.
  2. Csukd be a szemedet és kezdd el figyelni a lélegzetedet. Próbálj egyre lassabban és mélyebben lélegezni.
  3. Engedd, hogy tested ellazuljon, és távolíts el magadtól minden feszültséget és aggodalmat.
  4. Képzeld el, hogy egy nyugodt és harmonikus helyen vagy, például egy csendes erdőben vagy tengerparton. Engedd, hogy az elképzelt helyzet minden érzékedet elvarázsolja.
  5. Koncentrálj a lélegzésedre. Figyeld, ahogy belélegzed a friss levegőt, majd ahogy lassan kilégzeted azt. Figyeld meg, hogy a tested milyen mélyen és nyugodtan lélegzik.
  6. Ahogy a légzésed egyre lassul és mélyül, helyezd a fókuszt a jelen pillanatra. Ne gondolj az előtted álló iskolai kihívásokra vagy régi tapasztalatokra, kizárólag a jelennel foglalkozz.
  7. ha bármilyen negatív gondolat befészkeli magát a fejedbe, egyszerűen vegyél tudomást róla, majd hessegesd el.
  8. Maradj ebben a meditatív állapotban néhány percig, mígnem úgy érzed, hogy teljes belső nyugalom járja át az elméd és a lelked.
  9. Lassan nyisd ki a szemedet, és térj vissza a valóságba.

Ezt a meditációs gyakorlatot akár naponta is elvégezheted, különösen az iskolakezdés időszakában. Segít majd abban, hogy megtaláld a belső nyugalmadat és a stresszmentes állapotot a mindennapokban. Ne feledd, hogy a meditáció gyakorlása idővel egyre könnyebbé válik, és hozzájárulhat az általános jólétéhez és teljesítményed fokozásához.

Ha eleget gyakorolsz, akkor egy idő után már nem kellenek csendes, otthoni körülmények a meditációhoz; gyakorlatilag bárhol és bármikor megteheted, hogy elvonod a figyelmed a külvilágról, és a légzésedre fókuszálsz, amíg sikerül teljesen megnyugodnod.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.