Így készülj az iskolakezdésre

Hamarosan vége a nyárnak, és ezzel együtt közeledik az iskolakezdés időpontja is. A középiskolásoknak különösen fontos, hogy megfelelően készüljenek fel a szeptemberi visszatérésre. Ez a blogbejegyzés arra fog összpontosítani, hogy hogyan tudnak a középiskolások hatékonyan felkészülni a következő tanévre.

Tervezz a jövőévre

A nyári szünet ideális időszak a visszatekintésre és a tervezésre. Gondold át, hogyan teljesítettél az előző tanévben, milyen célokat értél el, és miben kellene még fejlődnöd. Határozz meg új célokat a következő tanévre, és tervezd meg, hogyan fogsz ezekre koncentrálni.

Tervezd meg az időbeosztásodat

Az iskolakezdés előtt érdemes újratervezni az időbeosztásodat. Gondold át, hogyan tudnád hatékonyan beosztani a tanulást, a szabadidőt és az egyéb tevékenységeket. Hozz létre egy reális napi és heti ütemtervet, ami segít megfelelően beosztani az idődet.

Gondoskodj a szükséges eszközökről

Szerezd be a szükséges felszerelést, könyveket, füzeteket, írószereket. Persze mondhatod, hogy bőven ráér az sulikezdés után is, de hidd el, sokkal nyugodtabb és magabiztosabb leszel, ha még a nyáron gondoskodsz ezekről.

Készítsd elő az íróasztalod

Készítsd elő a szobádat vagy az íróasztalod, hogy inspiráló és kényelmes legyen a tanuláshoz. Győződj meg róla, hogy rendelkezel megfelelő világítással, kényelmes székekkel és rendezett munkaterülettel. Ez segíteni fog a koncentrációban és a hatékony tanulásban.

Pihenj rá a sulikezdésre

Bár fontos a felkészülés, az iskolakezdés előtti időszakban is fontos, hogy pihenj és töltődj fel. Menj moziba, rendezz pikniket a barátaiddal, látogass el egy vidámparkba vagy élvezd a szabadban töltött időt. Használd ki a nyár utolsó napjait, szervezz valamilyen programot a barátaiddal vagy a családoddal.

Légy pozitív

Végül, de nem utolsósorban, tartsd meg a pozitív hozzáállást és légy motivált. Az iskolakezdés lehet izgalmas és kihívást jelentő időszak, nem feltétlenül kell szenvednünk, amiért véget ért a nyár. Képzeld el, milyen célokat szeretnél elérni a következő tanévben, és higgy magadban. A pozitív gondolkodás és a kitartás segíteni fog abban, hogy sikeresen kezd meg az új tanévet.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.