Így hangolódj rá az iskolakezdésre

Ahogy a nyár lassan véget ér és kezdődik a szeptember, sok középiskolás számára visszatér a mindennapos iskolai rutin. Az iskolakezdés izgalmas időszak lehet, de néha nehéz átállni a nyári pihenés-üzemmódból az iskolai kötelezettségekre. Ebben a cikkben néhány hasznos tippet osztunk meg veled arról, hogyan hangolódhatsz rá szeptemberben az iskolakezdésre.

Készülj fel fizikailag és mentálisan

Az iskolába való visszatérés előtt fontos, hogy testileg és szellemileg is készen állj. Biztosan eleget alszol és rendszeresen étkezel, vagy nyáron nem mindig sikerült időben álomra hajtani a fejed, esetleg gyakran látogattál gyorséttermekbe? Ez esetben itt az ideje odafigyelni rá, hogy eleget pihenj és megfelelően étkezz. Emellett hasznos lehet időt szánni az elméd felkészítésére is. Frissítsd fel az előző tanévben tanult anyagot, olvass hasznos könyveket vagy vegyél részt online kurzusokon, hogy beindítsd az agyadat és felkészülj az iskolai kihívásokra.

Vizsgáld felül az időbeosztásodat

A nyári szünet alatt sokszor lazább időbeosztást követünk, ami érthető. Azonban, ahhoz hogy sikeresen kezdd az új tanévet, érdemes visszatérni az iskolai időrendhez. Érdemes előre megtervezned a napirendedet, beleértve az időt a tanulásra, házi feladatokra és szabadidős tevékenységekre is. Ez segít neked abban, hogy hatékonyan oszd be az idődet és elkerüld a kapkodást.

Fogalmazz meg célokat és terveket

Az iskolakezdés jó alkalom arra, hogy kitűzz magad elé célokat a következő tanévre. Gondold át, hogy milyen eredményeket szeretnél elérni, milyen készségeket fejlesztenél vagy milyen új tevékenységekben szeretnél részt venni. Ez segít motiváltan és fókuszáltan indulnod a tanévben. Emellett fontos, hogy tűzz ki rövid távú célokat is, amelyeket könnyen elérhetsz és amelyek fokozatosan vezetnek a hosszú távú célok felé.

Közösségi kapcsolatok

Az iskolakezdés az új barátok és kapcsolatok kezdete is lehet. Legyél nyitott és barátságos. Vegyél részt az iskolai közösségi tevékenységekben vagy csatlakozz szakkörökhöz, klubokhoz, hogy új embereket ismerj meg és szélesítsd a horizontodat. Ez segít abban, hogy pozitív élményeket szerezz és segítőkész közösséget építs magad köré.

Az iskolakezdés izgalmas időszak lehet, és egy jól előkészített kezdet hozzájárulhat a sikeres tanévhez. A fent említett tippek segítségével könnyebben tudsz ráhangolódni szeptemberben az iskolakezdésre. Legyen a következő tanéved sikeres és örömteli!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.