Így tegyél újévi fogadalmat, hogy be is tartsd

Az év utolsó napja mindig izgalmas és reményekkel teli pillanat, amikor az ember visszatekint az elmúlt év eseményeire és a jövőt illető tervekre gondol. Szilveszterkor sokan fogadalmakat tesznek az új évben való fejlődés, előbbre jutás érdekében. De hogyan is lehetünk sikeresek a szilveszterkor megfogadott célokban, és hogyan tartsuk magunkat hozzájuk? Íme néhány tipp.

Legyenek konkrét célok

A legfontosabb az, hogy a fogadalmak ne általánosak, hanem konkrétak és mérhetőek legyenek. Például, ahelyett hogy azt fogadod meg, hogy “jobban fogsz étkezni”, határozd el, hogy minden héten legalább háromszor eszel friss zöldségeket, és heti egy alkalommal kerülöd az édességeket.

Legyenek elérhetők és reálisak

A célok olyanok legyenek, amelyek valóban elérhetőek, és amelyek megvalósítása a mindennapi életedbe illeszkedik. Ne tűzz ki olyan célokat, amelyek túlzottan ambiciózusak vagy irreálisak, mert ezek könnyen csalódáshoz vezethetnek.

Legyenek időhöz kötöttek

Fontos, hogy a célokat időhöz kössük, vagyis tűzzünk ki a konkrét határidőt, amikorra el szeretnénk érni az adott célt. Ez segíthet a motiváció fenntartásában is.

Tartsd nyilván a fejlődésedet

Folyamatosan értékeld, hogyan haladsz a célok felé. Tarts nyilván minden eredményt, és ünnepeld az elért mérföldköveket. Ha úgy érzed, hogy valamelyik cél túl nehéznek bizonyul, legyél hajlandó módosítani rajta.

Fontos a támogató közeg

A célok eléréséhez sokat segít a támogató közeg. Oszd meg a céljaidat a barátaiddal vagy a családoddal, és kérj segítséget tőlük. Az együttműködés és a közös célok kitűzése motiváló lehet.

Pozitív fogadalmakat tegyél

Ahelyett, hogy negatívan fogalmaznál meg célokat, például “Nem fogok többé édességet enni,” inkább pozitív kijelentéseket használj, mint például “Több zöldséget fogok enni.” A pozitív megfogalmazás szintén sokat segíthet a motiváció fenntartásában.

Ne add fel

Az egyik legfontosabb dolog az, hogy ne add fel, ha egy cél eléréséhez időre van szükség. Ne hagyd, hogy az esetleges hibák megakadályozzanak a célod elérésében. 

Az új év a lehetőségek és változások ideje, és a szilveszteri fogadalmak segíthetnek abban, hogy jobb önmagad jobb verziója lehess. Legyenek azok egészségre, boldogságra vagy fejlődésre vonatkozó célok, az elszántság, a kitartás és a pozitív hozzáállás segíthet elérni őket. 

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.