Lazítós tippek téli estékre

Már kifelé megyünk a télből és december közepe óta a nappalok is egyre hosszabbak, de azért még néhány hetet jócskán várnunk kell a kikeletre. Ebben a blogban összegyűjtöttünk néhány szuper tippet a hideg téli estékre, amik segítenek ellazulni, átmelegedni és kikapcsolni a nap végén.

Forró italok

Egy forró ital, például tea, kávé vagy forró csokoládé elfogyasztása az egyik legjobb módja annak, hogy felmelegedjünk és ellazuljunk egy hideg téli estén. A forró ital nemcsak testünket járja át és melegíti fel, hanem a lelkünket is megnyugtatja.

Egy nagy kád forró víz

Egy meleg fürdő segít ellazítani a feszült izmokat, és segít elűzni a hideget. Adjunk a fürdővízhez néhány csepp illóolajat vagy fürdősót, hogy fokozzuk az élményt, és nyugodtan vigyük be magunkkal a fürdőszobába a kedvenc magazinunkat vagy könyvünket.

Hangulatos film

Egy nagy, kockás flanelpléd alatt elnyúlva megnézni egy jó filmet kiváló módja a kikapcsolódásnak. Válasszunk olyat, ami feltölt, szórakoztat, és elkalauzol egy másik világba elvonva a figyelmünket a mindennapi stresszről és a nehézségekről.

Illatgyertya és párologtatók

A meleg fény és kellemes illatok segítenek kikapcsolódni, és egyfajta otthonos környezetet teremtenek, ezzel segítve a teljes ellazulást egy nehéz nap végén.

Meditáció és légzőgyakorlatok

A meditáció és a légzőgyakorlatok hatékonyan segítenek csillapítani az elmét és ellazítani a testet. Válasszunk egy csendes helyet, üljünk le kényelmesen, és koncentráljunk a légzésünkre. Ez segíthet lecsökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Zenehallgatás vagy zenélés

A zenének különleges varázsereje van. Indítsuk el Youtube-on a kedvenc albumunkat akár háttérzajként, miközben csak úgy teszünk-veszünk otthon. Igazán szerencsés helyzetben vannak, akik játszanak valamilyen hangszeren, a zenélés ugyanis bizonyítottan stresszoldó hatású.

Kreatív tevékenységek

A kreatív tevékenységek, mint a rajzolás, festés vagy kézimunka, segíthetnek abban, hogy kikapcsolódjunk és egy alkotó tevékenységben elmerülve teljes mértékben kizárjuk a külvilágot.

Az a jó fenti ötletekben, hogy kedvünkre kombinálhatjuk őket egymással. Például hallgathatunk zenét festés közben, vagy meditálhatunk egy finom illatú párologtató társaságában.

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.