Szuper tippek farsangra

A farsang évszázadok óta remek alkalom az ünneplésre, és hogy az emberek a hétköznapokból kiszakadva kicsit „megőrüljenek”, hiszen ilyenkor lehetőségünk nyílik különféle jelmezeket ölteni és más bőrébe bújni. Ha nem akarsz kész jelmezt vásárolni, akkor itt az idő, hogy elkészítsd otthon a saját, egyedi jelmezed. Ebbena blogban a farsangi készülődéshez adunk néhány remek tippet.

Farsangi jelmezek

Farsang alkalmából jelmezbe bújni a legjobb módja annak, hogy kilépjünk mindennapi szerepünkből, és valami teljesen újat próbáljunk ki. Különböző ötletek között válogathattok, például szuperhősök, történelmi karakterek, vagy akár kedvenc film- és könyvfigurák inspirálta jelmezek.

Kiegészítők, smink és hajdíszek

Egy egyszerű jelmez is válhat egyedivé, ha jól választunk hozzá sminket, hajdíszt vagy más kiegészítőket. Próbálj ki élénk színeket, szikrázó sminket vagy éppen szokatlan hajdíszeket, hogy a jelmezed még látványosabb legyen.

DIY jelmezek készítése otthon

Egy igazán ütős jelmeznek nem kell feltétlenül vagyonokba kerülni. Az otthoni anyagok és régi ruhadarabok felhasználásával könnyedén készíthetsz szuper, egyedi jelmezeket. Próbálj ki különböző anyagokat és technikákat, például festést, hímzést vagy szövést. Vághatsz, szabdalhatsz, batikolhatsz is. ha pedig valamilyen retro vonalon indulnál, akkor bátran kérj kölcsön édesanyád vagy édesapád régi kollekciójából egy-egy klasszikus darabot.

Csoportos jelmezek

Közösen jelmezeket tervezni és készíteni remek elfoglaltság! Válasszatok egy témát (ez lehet például egy történelmi kor vagy egy letűnt divatirányzat) és készítsetek együtt csoportos jelmezeket ezek mentén. ha többen vagytok, akár egy sorozat szereplőinek is beöltözhettek, a lényeg, hogy mindennki tudjon azonosulni a választott témával és mindenki jól érezze magát.

Jelmezversenyek

Versenyeztessétek meg a különböző jelmezeket és jutalmazzátok valamilyen díjjal a legötletesebbeket! Érdemes több kategóriát is megjelölni, hogy az este végén több győztes is lehessen (például: a legkreatívabb/legszínesebb/legkényelmetlenebb jelmez).

A farsangban az a legszebb, hogy ilyenkor már tudjuk, hogy nemsoká vége a télnek és itt a tavasz. Tartsatok ki, hiszen már tényleg csak néhány téli napot kell átvészelni, hogy hamarosan virágba boruljanak a fák. Addig is: farsangra, bulizásra, szórakozásra fel!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.